FŐCÍM
Vissza archív hírekhez
2008.10.09. email
nyomtat
U21: Siker Románia ellen

A magyar U21-es futsal válogatott Románia hasonló korú fiataljaival játszott Makón barátságos mérkőzést, ahol a mieink 2-1 arányban nyertek.

    Magyarország - Románia 2-1   
U21-es válogatott barátságos mérkőzés

U21-es futsal válogatottunk szerdán, Makón 2-1-es győzelmet aratott Románia gárdája ellen, együttesünk góljait Kertész Gergő és Kovács Krisztián szerezte. 

Frank Tamás Gremsperger Gábor - Frank Péter, Dávid Richárd, Bertus Lajos, Rábl János összeállításban küldte pályára a csapatot, amelyben csereként Laucsek Csaba, Kertész Gergő, Vidák Balázs, Száraz Szabolcs, Nagy Roland, Kovács Krisztián és Füzy Zsolt is lehetőséget kapott.

A mieink óvatosan kezdtek, de egyre nyíltabbá váltak és az első félidőben kétgólos előnyre tettek szert: Kertész Gergő a 15., Kovács Krisztián pedig a 19. percben talált a kapuba. A második félidőben is a magyar gárda irányította a játékot, de a mieink ekkor már csak a kapufát tudták eltalálni (két alkalommal is), a vendégek pedig Claudiu Kremece góljával a 26. percben szépítettek.

A magyar U21-es futsal válogatott Románia hasonló korú fiataljaival játszott Makón barátságos mérkőzést, ahol a mieink 2-1 arányban nyertek. Sikerült tehát a selejtezők után kissé átalakult csapat bemutatkozása, szövetségi edzőnk, Frank Tamás is pozitívan értékelte a találkozót.

Mivel nem ismertük igazán az ellenfelet, így a biztonságos, félpályáig feltolt védekezésből való játékot próbáltuk játszani, s innen indulva támadásokat vezetni. Úgy érzem, hogy a román csapat nem sok veszélyt jelentett a kapunkra, próbáltak forgásokkal operálni, de kevésnek bizonyult mindez. Emiatt természetesen a mérkőzés előrehaladtával kicsit kijjebb merészkedtünk, ami meg is hozta a várt eredményt, két góllal el tudtunk menni.

A második félidőben egy egyéni hibából kicsit felhoztuk az ellenfelet, de aztán nem volt különösebb probléma, habár a végén megpróbálkoztak a kapuslehozatallal, ám ez nem jött be. A szünet után nagyon sok lehetőséget elpuskáztunk, lőhettünk volna még gólokat, s elhúzhattunk volna jobban is. A fiatalok ízelítőt kaptak abból, hogy nemzetközi szinten milyen is egy mérkőzés, és mindenki küzdött is becsülettel. A csütörtöki meccsre az a kérdés, hogy mennyire leszünk tompábbak, fáradtabbak, mert abban biztos vagyok, hogy a románok nem lesznek kimerültebbek. Igazából kiemelni senkit sem szeretnék, hiszen úgy érzem, ez egy igazi csapatmunka volt. Mindenki csinált nagyon jó dolgokat, voltak ugyan apróbb hibák is, de ez betudható az összeszokottság hiányának. Kicsit idegesen játszottak
a srácok, voltak akik lámpalázzal küzdöttek, de egy jó átlagot az összes játékos hozott, és ez eredményre is vezetett.

Igen masszív, agresszív csapat ellen játszottunk, és megérdemelt győzelmet arattunk.  Csütörtökön nagy csata várható, hiszen a románok nyilván megpróbálnak majd visszavágni - de mi is készülünk...

Köszönjük a „Makói B középnek" a lelkes buzdítását.

Jakab Zoltán (Románia szövetségi kapitány): Mindenképpen el kell ismerni, hogy ma jobb volt a magyar válogatott. Megkockáztatom, hogy ez az egy gólos vereségünk nem tükrözi a játék képét. Azt mondom, hogy ma jobban akart győzni a magyar válogatott. Több helyzetet alakított ki, csapatmunka volt és minden szempontból a győzelmük megérdemelt. Nem tudom a magyar válogatott milyen periódust él, a miénk tegnap gyűlt össze, éppen generációváltás van. Azt is mondhatnám, hogy a 14 behívott  játékos keretből 2 játékost ismertem személyesen, éppen ezért ma a pályaedzőm irányította igazából a mérkőzésen a cseréket. Reméljük, hogy majd ebből a csapatból egy jó csapat lesz. A mai mérkőzésen kiderült, hogy 6-7 játékos alkalmas erre a játékra ebből a keretből. Bízunk benne, hogy a bajnokságban még felbukkannak játékosok és a 2010-es határideig egy összetett  csapatot tudunk belőlük kovácsolni. Ez nem lesz könnyű dolog, hiszen Romániában nincs külön utánpótlás, 21 éven aluliaknak bajnokság. A játékosok az NB1-es csapatok keretében vannak benne és többnyire a legnagyobb probléma, hogy kevés játéklehetőséget kapnak a bajnokságban is. Ez a dolog kérdőjelezi meg a fejlődésüket.


Vidák Balázs (Magyarország): Én most vagyok először az U21-es válogatott játékos tagja. Nekem ez az egész nagyon nagy megtiszteltetés. A közönség is nagyon jó volt, örültünk hogy ilyen sokan kijöttek nekünk szurkolni. Lehet mondani, hogy ők vezettek bele minket a győzelembe, amikor már be voltunk savasodva, ők átlendítettek a holtponton. Ugyebár az eredmény 2:1, amennyiben a helyzeteinket kihasználjuk, akkor a végén könnyebb lett volna, így végig kellett koncentrálnunk. A lényeg, hogy nyertünk.


Rábl János (Magyarország): Nagyon örülök neki, hogy itthon (Makón) nyerni tudtunk. A szurkolás az parádé volt, mindenhol így kellene és akkor talán a magyar futsal is feljebb lendülne. Örülünk hogy ilyen sok néző volt és köszönjük a bíztatást. A mérkőzésről - boldoggá tesz, hogy  új játékosok debütáltak és főleg győzelemmel-. Szerintem ez így egy nagyon nagy dolog. Egy új csapat épül most a következő EB-re. Egy hosszú úton vagyunk, ahol a kezdet nem volt rossz, ha így haladunk tovább, akkor szép eredményeket fogunk elérni.  


Folytatás tehát csütörtökön este a temesvári sportcsarnokban.