Az IVECO trucktól vásároltam

IVECO-Truck_pic3

Ezért választottam az IVECO truckot

Amikor az ember munkagépet vásárolna, azért nincs olyan nagy választékban, hogy kialakuljon a bőség zavara, lehet találni kábé négy-öt márkát, de néha még akkor is nehéz lehet megtalálni a megfelelőt, ami a legtöbbet nyújtja egy adott árért. Éppen ezért kerestem meg én is azokat a helyeket, amiktől a legtöbbet vártam, és végül az IVECO truck mellett döntöttem hosszas megfontolás után. Hogy mik is voltak a szempontjaim azonban, arról szeretnék egy kicsit hosszabban is írni, hátha valaki még éppen döntés előtt áll, és szeretne egy jó tanácsot arra nézve, hogy hogyan tud dönteni a márkák között, akik látszólag hasonlóan kiváló minőséget kínálnak. Azért nem lesz egyszerű a döntés. 

Az IVECO truck kínálata

Én elsősorban a kínálat szélessége miatt gondoltam az IVECO truck eladóra, akik egyrészt egy híres és népszerű márkának a magyar hivatalos eladói, másrészt pedig mindig vannak újabb szériák, amik egyre több lehetőséget kínálnak, és ezzel egyre inkább biztonságossá válik a vezetés és munkavégzés, és a vezetői kényelemre is fokozott hangsúlyt fektetnek, ami nekem mindenképpen fontos, hiszen nem csak tulajdonos vagyok, hanem egyben munkás is, aki szeretné, ha nem is a legnagyobb kényelemben, de legalább kellemes körülmények között eltölteni a munkaóráit. Úgy éreztem az IVECO truck termékleírásait olvasva, hogy ezekkel a járművekkel ezt meg is tehetem. 

IVECO-Truck_pic2

Mikor felkerestem őket ebben az ügyben, nagyon készségesek voltak, minden apró kis kérdésemre tudtak válaszolni, és nagyon meg voltam elégedve. Meg is tudtam tekinteni a járműveket, de persze az ember általában egyedi gyártmányt vesz egy modellből, nem feltétlenül a kiállított darabokat. Meg lehetett nézni ezeket kívül-belül, de már a honlapjukon is rengeteg információt lehet találni, ami alapján könnyű is lehet a döntés. Nem csak unalmas adatokat írnak sorra, hanem lapozható képes magazint is kínálnak, ami igazából teljesen megegyezik a valósággal, úgyhogy a saját megtekintés ebből a szempontból nem is kifejezetten mutatott újat. Csak szerettem volna megtapasztalni az érzést, hogy milyen egy IVECO teljesen friss teherautó mellett állni, milyen a vezetőfülke az életben, és persze nem kellett csalódnom, néhány hónappal később már a saját modellemet vezettem. 

Az IVECO truck által kínált lehetőségek

Azért persze nem csak kinézet és modellek alapján döntöttem, ennyi azért még nem szűkítené le a lehetőségek körét arra, hogy mindenképpen az IVECO truck járművet válasszam. Azonban mindenképpen érdemes megemlíteni a cég adta lehetőségeket, amelyek további extrákat jelentenek a járműveken túl. 

Sokan nem tudják például, hogy az IVECO truck egyben márkaszerviz is, ami egyben vizsgaközpont is. Nekem ez mindenképpen új információ volt, de nagyon megörültem neki, mert bennem is felmerült a kérdés, hogy egy ennyire új modellt, ami ráadásul nem is személyautó, hanem egyenesen teherautó majd hol tudok javíttatni, de a kétségeim hamar elszálltak, mikor említette az eladó, hogy ezzel nem lesz gond. Az IVECO  márkaszervizében felkészült autótechnikusok várják az embert, és ráadásul náluk minden alkatrész is megtalálható, amik csak kellhetnek, úgyhogy nem kell az egyes darabokra akár heteket várni a megrendeléskor a külföldi szállítás miatt. Ez mindenképpen fontos szempont volt nekem, mert habár megvettem az IVECO trucktól az első teherautómat, azért keményen dolgoznom kell, hogy vissza is tudja hozni az árát. Tudom, hogy egy idő után majd sokat fogok vele nyerni, de sajnos még nem tartok ott, és addig nem lenne jó, hogyha egyszer véletlenül akár hetekre is kiesnék a munkából. Azonban mivel az IVECO truck kínál márkaszervizet is, így ettől nem kifejezetten tartok már, úgyhogy bátran mentem bele a dologba. 

Az IVECO trucknak persze nem ez az egyetlen előnye, még mindenképpen meg kell említeni, hogy az egyes alkatrészeiket erős statisztikai elemzésnek vetik alá, aminek az eredményeit a felhasználókkal is megosztják. Így az ember időben át tudja nézetni, hogyha esetleg elérte a statisztikai elromlás idejét az adott alkatrész. Ez nem csak megint azért jó, mert így elkerülhető a hosszabb javítási folyamat, de spórolhatunk azzal is, hogyha nincs váratlan lerobbanás, és nem kell a vontatásra sem költeni ilyen módon. Persze sok függ az ember vezetési stílusától is, de azért számomra ez elég nagy pluszt jelent. 

IVECO-Truck_pic1

És még akkor csak zárójelesen megemlíteném, hogy az IVECO truck nem csak a legújabb modellek forgalmazásával foglalkozik, hanem felvásárolt teherautókat is kínál. Ami rám ugyan nem vonatkozik az új modellemmel, de azért mégis csak ez is egy jó pont lehet valakinek, hát leírtam ezt is. 

Az IVECO truck és a környezet védelme

Utolsóként megemlíteném az IVECO truck környezetbarát törekvéseit. A cég nagyon odafigyel a legjobban kihasználható működésre, az üzemanyag lehető legkisebb fogyasztására. Sőt, még üzemanyagot fejlesztenek is a cégnél. Számomra a környezetbarát gondolkodás mindig fontos volt, és a cégnek köszönhetően most úgy érzem, hogy én is tudtam tenni valamit azért, hogy hosszú ideig élhető maradhasson a bolygó.