Autóbérlés árak, avagy miért éri meg az autókölcsönzés alternatíváját választani?

Autóbérlés árak, avagy az autóbérlés alternatívája

Sajnálatos módon, tapasztalataim szerint a legtöbb ember nem igazán van tisztában az autóbérlés mikéntjével. Nyilvánvalóan tudnak erről a lehetőségről, mint egy lehetséges opcióról, de azt, hogy példának okáért az autóbérlés árak milyen kategóriában mozognak, azt el sem tudják képzelni. Ez természetesen ugyanúgy vonatkozik az autóbérlés feltételeire, illetve úgy önmagában az teljes folyamatra. Szinte egy teljes fekete lyukról beszélünk, amikor az autóbérlés alternatívájáról gondolkodunk. Ezzel a tendenciával ellentétben én személy szerint úgy gondolom, hogy az embereknek sokkalta többet kellene tudniuk az autóbérlésről, hiszen az egyik lehető legkedvezőbb opcióról beszélünk abban az esetben, ha valami oknál fogva, nem lenne lehetőségünk állandó, saját autó igénybe vételére. Véleményem szerint érdemes lenne mindenkinek komolyabban utána néznie ennek a lehetőségnek és a megfelelő információk birtokában dönteni arról, hogy nekik személy szerint megéri ezen az adott szolgáltatás vagy nem. Az alábbiakban éppen ezért, összegyűjtöttem a legfontosabb információkat az autóbérlést illetően.

Az autóbérlés árak tekintetében, avagy az autóbérlés feltételei

Tulajdonképpen igazán magától értetődő feltételekhez kötött az adott folyamat, mégis úgy láttam érdemes tételesen felsorolni és összegezni az adott feltételeket. Úgy gondolom a legalapvetőbb feltétele az autó bérlésnek a jogosítvány, emellett nagyon fontos, hogy amennyiben magánszemélyként kívánunk kölcsönözni, hogy betöltsük a minimum 21. életévünket, ha igénybe kívánjuk venni a szolgáltatást. A kölcsönzéshez való feltétel, hogy nálunk legyenek a következő dokumentumok: minimum B kategóriás jogosítvány, személyi igazolvány illetve a kaució természetesen egyedi megállapodás alapján.

Amennyiben cégen keresztül kívánunk kölcsönözni a következő feltételek adottak: egy cégkivonat, viszont itt fontos tudni, hogy ez nem lehet 3 hónapnál régebbi, aláírási címpéldány, bélyegző. Aláíró személy személyes okmányai a magánszemély bérlőnél részletezettek szerint, az aláíró személy személyes okmányai illetve, a cégtől meghatalmazás.

Az autóbérlés árak, avagy a folyamat menete

Mindössze annyi a dolgunk, hogy interneten utána nézzük, hogy hol van lehetőség autóbérlésre. Itt több szempont alapján érdemes tájékozódni. Elsősorban, hogy mennyire található a kölcsönző pont közel az otthonunkhoz.  Továbbá ajánlatos utána nézni a cégek kínálatának, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol van számunkra ideális opció. Illetve szerintem nem árt a cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseket és véleményeket is elolvasni, mivel ezek általában egy korrekt és reális képet adnak a valóságról.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, el kell menni a helyszínre, ahol a kiválasztott autót némi kaució és az kölcsönzési összeg lerakása után igénybe is lehet venni. Általában meg van határozva az, hogy egy nap hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni, hogy hány napra vesszük igénybe a járművet. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak semmi sem állhat útjában az autó kölcsönzésének.

Természetesen fontos, hogy úgy vigyázzunk a kölcsönzött autóra, mintha a sajátunk lenne, hiszen valószínűleg sokan mások fogják még rajtunk kívül igénybe venni az elkövetkezendőkben.

Az autó visszaszolgáltatása is tulajdonképpen ugyanilyen egyszerű. Vissza visszük a kölcsönzés lejártával az autót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk) és el is végeztük a dolgunkat. Amennyiben valakit bővebben érdekelnének az autóbérlés árak, a http://www.hatarauto.hu/arak/ weboldalára tájékozódhat az egy-egy autóra eső költségekről és mindent megtalál, csak böngésszen az adott lehetőségek között.

Az autóbérlés árak, avagy mennyibe kerül egy autó kölcsönzése

Az autóbérlést árak tekintetében megvizsgálni, talán az egyik legérdekesebb folyamat, ugyanis a legtöbb téves elképzelés itt halmozódott fel az egész procedúrát érintően. Ugyanis valójában közel sem annyira drága az autóbérlés, mint amennyire gondoljuk és hosszú távon igazán megéri ezt az opciót választani. Az autóbérlés árak attól függően változnak, hogy az adott autó milyen jellegű (személygépkocsi, kisteherautó stb.) illetve, hogy mennyi időre kívánjuk igénybe venni. Itt érdemes megemlíteni, hogy míg ha 1-3 napig vesszük igénybe az autót, akkor a naponkénti ár olyan 5000- 15.000 között mozog, míg ha hosszabb távra kívánjuk igénybe venni a járművet, akkor már csak 3000-13.000 között mozog a napi kölcsönzés. Fontos tudni, hogy ez az ár tartalmazza a benzint és minden felmerülő költséget, ezalatt az esetlegesen adódó szervízeltetést is értem.