Mit tudnak a munkásszállások Pest megye környékén?

munkasszallasok-pest-megye-pic3

Vendégházak és munkásszállások Pest megye határán belül

Olcsó szállás Pest megye vidékén számos akad, és mindegyiknek megvan a maga varázsa is. Miben különböznek tőlük azonban a munkásszállások Pest megye területén és országszerte? Ehhez nem csak magát a szolgáltatást kell górcső alá vennünk, hanem azt is, mi az egyes szállástípusok célja és lényege. Először is vizsgáljuk meg, milyen lehetőségeink vannak. Akadnak vendégházak Pest megye területén, kulcsosházak, hotelek, motelek, apartmanok. A legtöbb ezek közül elsősorban a pihenni, kikapcsolódni vágyókat szolgálja ki. Motelekben persze inkább az átutazókat találjuk, akiknek egy-egy éjszakára szükségük volt egy ágyra, ahol álomra hajthatják a fejüket. De ez egy kimondottan kurta tartózkodás. Hotelekben is előfordul, hogy valaki üzleti út miatt száll meg, ám ez általában szellemi munkát, menedzsereket jelent, akiknek fontos, hogy az üzleti központhoz vagy a konferenciarészlegekhez legyenek közel. Nem véletlen, hogy ezek a corporate hotelek is inkább a belvárosban kapnak helyet.

munkasszallasok-pest-megye-pic2

Mitől másak a munkásszállások Pest megye területén?

A vendégházak Pest megye határain belül és kívül azt a célt szolgálják, hogy legyen a kiránduló, nyaraló családnak, társaságnak hol megpihennie. Lehet, hogy tartozik hozzá kültéri sütögetési lehetőség, helyben reggeliztetés, egyéb szolgáltatás, de jellemzően a kikapcsolódás viszi az embereket Pest megye vendégházaiba. Ezzel szemben a munkásszállások Pest megye szívében egyértelműen a dolgozni érkezőkre szakosodtak. Egy kiadó fahát Pest megye legszebb, legvadregényesebb tájain a legkapósabb, ezzel szemben a munkásszállások Pest megye olyan csomópontjain virágzanak, ahol vagy már helyben van egy nagyobb időszakos munka, mint építkezés, konferencia, fesztivál – vagy a közeli települések valamelyikén, ahonnan nagyon könnyű eljutni az előbb említett munkák helyszínére.

Budapest szállás kínálatában éppen ezért, ha találunk is munkásszállásokat Pest megye más városaihoz hasonlóan, azok jellemzően nem a turista látványosságok és a belváros közelében lesznek. Éppen ellenkezőleg, minél inkább jó kapcsolódási ponttal az autópályához, az M0-áshoz vagy éppen a helyi buszpályaudvarokhoz, vasútállomásokhoz.

Az elhelyezkedésükön felül természetesen a szolgáltatáscsomagot is más szempontok vezérlik. Egy kulcsosház Pest megye bármely szépséges táján arra ad lehetőséget, hogy elvonuljunk, a természetben elmerülve pihenjünk, vagy éppen túránk alkalmával egy éjszakára megpihenjünk. Bármely motel Pest megye határain belül és kívül inkább az autóutak, forgalmasabb útszakaszok táján vár majd ránk, hogy egy-egy éjszakára a szükségnek eleget téve megaludjunk, de itt is csak rövid tartózkodást tervezünk, nem feltétlenül munkavégzés céljából. Ritka eset ugyan, de tanya szállás Pest megye táján is akad, amelyet napjainkban talán inkább a kulturális turizmus egy válfajának mondhatnánk. A munkásszállások Pest megye területén ezzel szemben hosszabb, akár egész idényeket felölelő tartózkodásra rendezkedtek be, mégpedig munkavégzés céljából.

munkasszallasok-pest-megye-pic1

Milyen szolgáltatásokat nyújtanak a munkásszállások Pest megye környékén?

Jellemzően három-négy ágyas szobákról beszélünk, a legtöbbjükhöz tartozik legalább egy hűtő, amin a lakók osztozhatnak. Szinte elvárás a mélyhűtős rekesz is, hiszen sokan otthonról hoznak előre elkészített, lefagyasztott készételt, amit aztán csak megmelegítenek. Ugyan manapság az okostelefonok korában már nem annyira elvárás, de sok szobában még korábbi igényeknek megfelelően megtalálunk egy-egy televíziót is. Sok esetben tartozik WC és zuhany is ezekhez a szobákhoz, a kevésbé modern szállásokon közös mosdót találunk a folyosón. Jellemző azonban, hogy a közös helységekben viszonylag jól felszerelt és kiépített konyha várja a vendégeket. Úgyszint jellemző a közös helységekben valamiféle rekreáció, ping-pong asztal, vagy más, ami lefoglalhatja a bent lakók üres óráit – hiszen szabadidejükben sem utazhatnak haza, ahhoz messze vannak, nem tudnak a családjukkal, barátaikkal lenni. Igazán modern felállásokban előfordulhat, hogy a környéken, avagy akár ugyanabban az épületben különféle szolgáltatóházakat találunk: fitnesz, játékterem, dohánybolt, helyi ABC. A munkásszállások Pest megye területén emellett jellemzően saját parkolót is üzemeltetnek, melyre igencsak nagy az igény. Sokan ugyanis saját autójukkal érkeznek, de hónapokig nem használják, legfeljebb pár hetente hazalátogatnak hétvégére. Pláne Budapesten belül ilyenkor érthető, ha nem szeretnék erre az időre az utcán hagyni a járművet. Az ingyenes, őrzött parkolóknak pont ezért nagy jelentősége van.

Kiket várnak a munkásszállások Pest megye szívében?

A főváros területén és vonzáskörzetében számos munka adódik, ami tárt karokkal várja a dolgos kezeket, de számos konferencia is adódik, vagy mezőgazdasági idénymunka, ahol munkára lehet lelni. A munkásszállások azonban ideális szállást jelenthetnek kiránduló iskoláscsoportoknak, hátizsákos turistáknak is, hiszen költséghatékonyak, és legalább annyi kényelmet nyújtanak, mint egy hostel. Esküvők, nagyobb rendezvények alkalmával is kiváló szálláslehetőséget nyújthatnak, pláne, ha épp szezonon kívül vagyunk és eleve üresen állnak. Legközelebb tehát, ha megfizethető szálláslehetőséget keresel, jussanak eszedbe a munkásszállások Pest megye területén és azon kívül is bárhol az országban!